tirsdag, maj 29, 2007

Av min lille finger

I dag var jeg hos lægen:-)) Jeg har haft ondt i lillefingeren et stykke tid, den er rød og hævet:)) Lægen siger det er- slidgigt-....ÅH nej, ikke det osse, er min første tanke, jeg kan næsten ikke holde ud, hvis det skulle ske at jeg ikke kan lave håndarbejde:-))!!

Så siger hun skisme, også at jeg måske skal skal holde den lidt i ro med at strikke og sådan, for at få hævelsen til at svinde... Når jeg holder om strikkepinden, trykker det ind lige der, hvor hævelsen er, det er jo ikke så godt -) Det bliver altså ikke nemt, at holde strikkepause, når jeg har så mange ting jeg gerne vil have lavet:-) )!!


Man kan se her på billed ved det yderste led, der er rødt og hævet, for F..... hvor er jeg ked af det , nu skal jeg til at ind ordne mig efter det også:)!!


Men nu til noget andet, og mere spændende:-))

De her blomster har jeg i forskellige farver....De blomster hvert år hele sommeren, og de er bare så flotte, jeg kan ikke huske hvad de hedder:-))!! Er der nogen der kender dem og kan huske navnet på dem?-:))!!





søndag, maj 27, 2007

1 års fødselsdag

I dag bliver mormors lille guldklump 1 år....

Billed er taget for 2 dage siden,da de var på besøge hos os...Vi var ude at gå en tur i det gode vejr... Emma Sidder i en trækvogn, det synes hun vældig godt om-)

Det at få børnebørn, er lige så skønt som selv at få børn, bare på en anden måde:-) Emma er vores første barnebarn...Vi har også et bonus barnebarn også en lille pige hun er så 3 år, det er lidt nyt endnu..Det er Thomas( vores søn), der har fået en ny kæreste...

I eftermiddag skal vi over at fejre Emma og vi glæder os-)

lørdag, maj 26, 2007

Så blev den færdig

Så er jeg blevet færdig med fødselsdags dækkserviettern. Det er også i sidste øjeblik, den skal jo bruges på mandag-) Jeg synes egentlig den er blevet meget god, Jeg var nemlig lidt i tvivl om hvilken mønster jeg skulle lave den i-)!! Nu blev den så sådan, så laver jeg måske en anden model på et senere tidspunkt-)!! Jeg har nemlig altid en hel masse ideer der kører rundt inde i hovedet-)!!

Jeg har broderet lidt flag rundt på den.
I fredags var jeg på tur rundt i Århus,-) Jeg var inde i Marianne Isagers butik, jeg var også i Ingers butik-) spændende at komme sådan nogle steder... uha, hvor bliver man fristet-)!! jeg fik selvfølgelig også købt lidt.-) Hvad det er vil jeg først fortælle om når jeg skal igang med at strikke det-) Jeg kan næsten ikke vente, det er bare så spændende..Meeeen jeg har jo lige et par ting jeg skal have lavet færdig først-)!!

onsdag, maj 23, 2007

patchwork

Så er jeg begyndt at sy lidt patchwork igen-) Det er meget langt tid siden jeg sidst har syet patchwork-) jeg har ikke rigtigt været inspireret til det... Det var helt skønt, at sidde med igen, da jeg først kom i gang-) Jeg skal nemlig have syet et dække serverviet med flag på til fødselsdag...Emma mit barnebarn bliver jo snart 1 år, så synes jeg det kan være lidt sjovt , den kan de kan bruge, hver gang der er en der fylder år i familien.
Og min datter synes også det er en rigtig god ide med sådan en dækkeserviet-)
Så strikkepindene står lidt stille lige for tiden.

mandag, maj 21, 2007

Starten på en sommerbluse

Jeg er lige startet på en sommerbluse-) Jeg sætter den sammen efter fri fantasi..Jeg har lavet påpfuglemønster på det første stykke, ellers vil jeg forsætte med et hulmønster, tror jeg nok har ikke helt bestemt mig endnu, det er lidt spændende-)!

søndag, maj 20, 2007

Haven

I dag har det været meget bedre vejr, så det er bare skønt...Og jeg fik taget lidt flere billeder fra haven-)


Mine Pæoner er ved at springe ud-)



Og Syrentræet er bare så flot lige nu-)




Rødtjørnen er også ved at springe ud og står bare så flot-)




Så lige en Akeleje, de er også bare så flotte-)

Min mand var i haven i dag, det var også ved at være til trængt, vi har somme tider lidt hjælp på til haven , han arbejder mange timer, og kan jo ikke nå det hele:)!! Og med haven må jeg detsværre melde pas, min ryg vil ikke være med til have arbejde, jeg har ikke lyst til at ligge i sengen flere dage efter-)!!

lørdag, maj 19, 2007

Nu blomster Liljekonvallerne!

Da jeg var på rundtur i haven i dag(i det dumme blæsevejr)..Fik jeg øje på at Liljekonvallerne blomster... Ja, det er altså også en af mine ynglings blomster-)
De er bare så smukke med de små hvide klokkeblomster, og så dufter de helt vidunderligt..


fredag, maj 18, 2007

Hortensia

I dag var vi forbi planteskolen...Vi manglede et par planter foran vores hus, en af mine ynglings planter er Hortensia, jeg synes bare den er så flot med de store klaser af blomster, den er jo i mange forskellige farver:-) det undre mig egentligt at vi ikke har fået sådan en for længe siden:))!!Det jeg også godt kan lide ved den, er at man kan binde flotte kranse, og hvad man lige har lyst til, den er også utroligt flot, når den er tøret:-) Man ser den næsten i alle forretninger lige for tiden, men jeg synes den er lige smuk for det:-)


Vi købte i to forskellige farver...De skal nok blive rigtige flotte, det håber jeg ihvertfald:)!!

mandag, maj 14, 2007

Green Gable færdig

Så er Green Gable færdig... Den var til min datter, og hun blev rigtig glad for den..Hun ville gerne have haft den 2 cm længere... Men jeg havde brugt alt garn der var kun 8 gram tilbage, hun synes også godt hun kan bruge den som den den er, men så vil hun have en undertrøje under...



Jeg synes den sidder rigtig godt på hende....Hun tror ihvertfald hun vil komme til at bruge den rigtigt meget....Jeg har strikket den i Safran i dobbelt garn på pind 4.....Den næste jeg skal lave vil jeg prøve at strikke med kun en tråd garn....( Men det bliver ikke lige nu jeg har noget andet jeg vil have lavet først)Vi synes den bliver lidt tyk til en sommerbluse med to tråde garn..Det er først her i bagefter jeg kom til at tænke på at det måske var en god ide at lave den med en tråd:-)!! Det var jo så månedens projekt jeg har lavet færdig, så måske jeg når en mere i denne måned vi får se, det skulle jeg gerne:):)!!

søndag, maj 13, 2007

Morsdag!

Mine søde kære dejlige børn kom hjem med denne flotte dekoration til mig i dag, den skal stå på bordet i udestuen.


lørdag, maj 12, 2007

dejlig blomsterduft

I dag var jeg hos gartneren uha, alle de smukke blomster, man må styre sig de skal jo også passes.... Vi har et stort gartneri ikke så langt herfra, hvor vi bor.... Jeg skulle jo have lidt til at plante i krukkerne ud på terrassen, jeg har nogle pelargonier der har overvintret, men der skal lidt flere til:):)!!


Lige da jeg skulle ud af døren fik jeg øje på denne Hoya, det er en af de lidt sjældne, den kunne jeg altså ikke stå for, der er jo også det med den art, de er rimeligt nem at passe, de er jo ikke så
krævende med vand, så hvis jeg lige skulle glemme, kan den nemt klare det:):)!! Hver blomst er ca. 3 cm...Den dufter helt vidunderligt i hele stuen....

fredag, maj 11, 2007

så langt

Er jeg kommet med Green gable det var ikke svært med netmønsteret, ved ikke hvad jeg havde "klumret" med i første omgang, men nu er den ihvertfald helt iorden...


Men nu mangler jeg garn, troede lige at jeg havde nok, men der mangler 5 cm, på blusen..Jeg har bestilt mere, de har også mere i samme indfarvning:):)! puha da, man kan blive helt svedt, over sådan noget...Som regel plejer jeg at bestille rigeligt garn, men jeg synes også det er rigtigt "trals" at have så mange forskellige 50 grams nøgler og rester til at ligge, hvis man ikke lige får det brugt:):)! men det er "sag susme", heller ikke særlig spændende, at mangle lige til det sidste stykke.... Så nu venter jeg på garn, så jeg kan få blusen lavet helt færdig-)!! Men jeg kommer ikke til at kede mig, der er nok andre projekter at komme igang med... Det er bare skønt-)!!

søndag, maj 06, 2007

blomster

jeg har nogle orkideer der blomster lige nu....Den ene slags er en "fruesko"( jeg købte to "fruesko" i efteråret, de er blomst i begge to lige nu).....Den anden er en helt anden slags orkide, jeg kan ikke huske hvad den hedder, jeg har haft den i mange år:-)! den blomster en gang om året, og er bare så flot.... Der er ingen af dem der dufter:):)!! Så har jeg også to andre orkideer, de har blomstret meget længe, det er jo det, det der er så skønt ved orkideerne, at de blomster meget længe:):)!!!



Så har jeg en helt anden slags blomst, jeg har haft den i rigtig mange år.... Jeg fik den som, en løg knold eller hvad man kalder det:):)!! Den blomster også en gang om året, blomsterne fra den dufter helt vidunderligt, og er helt hvide meget smukke, som man kan se på billed, så sidder der fem store blomster samlet i en klase på hver stilk....


Når den ikke blomstrer, står den rigtig flot med store grønne blade.....



Den er jeg meget glad for, den er en klenodie:):)!!

Jeg har stillet den i udestuen, for at tage et billed, det er en plante jeg altid har inde...Jeg ved ikke om den kan klare at stå i udestuen om sommeren, det kan den måske, men jeg tør ikke forsøge:):)!

Ja, og så har fået trævlet "Green Gable" op...Og er startet igen, denne gang tror jeg det lykkedes, at få den lavet rigtigt:):)!!

torsdag, maj 03, 2007

ØV ØV om igen!



Så langt er jeg kommet på min "Green Gable"....Men men men, jeg har lavet fejl i den ene side af net mønsteret...Jeg er ikke helt klar over hvad jeg har lavet forket, men har en lille anelse-)!!
Det dutter ikke, det ses jo lige så tydeligt, og den er også mere stram i den side:):)!!
Det er bare- møj hamrende irriterende... jeg kunne nemlig, først se det da jeg havde fået ærmerne skilt fra-):)!!


Der er ikke noget at gøre ved det, andet end at jeg må have det hele trævlet op, og så starte på ny-:):)!!! ÆV ÆV, det er bare så surt:):)!!!


onsdag, maj 02, 2007

klematis og slyngrose

Ved vores terrasse om til forhaven, har vi en klematis, den er bare ved at være så flot lige nu, med masser af blomster og knopper.

Men den blomstrer kun her først på sommeren, resten af sommeren står den med grønne blade-)!


Når den er færdig med at blomsterer, har jeg en slyngrose "New Dawn".Det grønne man kan se på billed, er rosen:)! den gror så omkring klematisen, og det er meget smukt-)!!

Jeg kan se på disse billeder, jeg skal til at øve lidt mere med indstillingerne på mit nye kamera, billederne er lidt utydelige)-)!!


En "New Dawn" er en lidt hårført rose, så den er rimeligt nem at have med at gøre, jeg sørger bare for at hjælpe den op omkring min Klematis, så ser det rigtig smukt ud, om til vores terrasse.

tirsdag, maj 01, 2007

tillykke og trøje færdig

Først vil jeg sige TILLYKKE til min nevø Martin , med de 15 år i dag.Håber du får en rigtig god dag Martin.


Den lille trøje i størrelse 2 år er færdig...Jeg synes den er blevet rigtig sød, håber Emma kan passe den:):)!

Farverne er flottere i virkeligheden end på billed....Den er lavet i bomuldsgarn- limone color- opskrift og garn, er fra Amager strik nem lille sag at lave....